galenika donirala udruženju moja zvjezdica

Galenika donirala sredstva Udruženju „Moja zvjezdica“

Sarajevo, 21. novembar 2022. – Kompanija Galenika donirala je sredstva Udruženju „Moja zvjezdica“ za potrebe organizovanja stručnog skupa, tačnije edukacije pod nazivom „Porodicom do uspjeha“, koji je okupio tim iskusnih edukatora i moderatora iz „Logopedilišta“ Beograd. 

Novoosnovano Udruženje je organizovalo stručni seminar u Sarajevu koji je podržala i kompanija Galenika. Seminar održan 19. i 20. novembra imao je za cilj pomoći roditeljima djece s poteškoćama u razvoju, ali i stručnjacima koji rade u odgojno-obrazovnom procesu ove djece. Predavači iz beogradskog Udruženja „Logopedilište“ nesebično su podijeili iskustvo u primjeni učinkovitih i djelotvornih metoda koje primenjuju u svom radu. 

galenika donirala udruženju moja zvjezdica

,,Donacija Udruženju „Moja zvjezdica“ je rezultat Galenikine posvećenosti ljudima i brizi o zdravlju. Izuzetno je bitno pružiti podršku ovakvoj jednoj kategoriji kakva su djeca sa poteškoćama u razvoju, jer nažalost sistemska podrška u ovom slučaju izostaje, a blagovremeno djelovanje je izuzetno bitan faktor. Roditelji već suočeni sa izazovima u odgoju djece često i ne znaju i nemaju kome da se obrate, stoga je organizovanje ovakvog vida edukacije od velikog značaja za društvo. Doniranim sredstvima smo podržali ovaj stručni skup kako bi i roditelji, ali i stručna javnost dobila uvide u efikasne metode pomoći djeci sa posebnim potrebama i njihovim porodicama. Kompanija Galenika svoju trajnu posvećenost odgovornom poslovanju i široj društvenoj zajednici pokazuje kroz podršku ovakvim projektima’’, izjavila je Belma Brkanić, Field Force Manager za BiH u kompaniji Galenika.

 

Leave a reply