Galenika drugu godinu za redom podržala Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ i humanitarni događaj „Orea Art Market“

Sarajevo, 13. jun 2022. – Galenika je i ove godine donirala novčana sredstva za Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ tokom humanitarnog događaja Orea Art Market, nedavno održanom u Sarajevu. Donirana sredstva ići će za potrebe Roditeljske kuće koja djeluje u sklopu ovog Udruženja, a u kojoj borave roditelji sa oboljelom djecom.

Galenika je već drugu godinu zaredom sponzor Orea Art Marketa, jedinstvenog sajma rukotvorina sa bosanskohercegovačkom etiketom. Sav prihod od ulaznica sa ovog događaja također je doniran Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“ i potrebe Roditeljske kuće, a i od prodaje proizvoda izlagači su donirali 5% za ovu plemenitu akciju.

Galenika je prepoznala važnost ovog događaja dvojako, s jedne strane kao pružanje podrške malim privrednicima i kreativcima iz BiH, a s druge strane tu je humanitarni karakter ovog događaja što za Galeniku ima posebnu važnost, jer je Galenika kompanija koja društveno odgovorno poslovanje drži na vrhu poslovnih prioriteta.

Na otvaranju Orea Art Marketa Galenici je uručena zahvalnica od strane Udruženja „Srce za djecu“ povodom doniranih sredstava, koju je u ime kompanije primila Belma Brkanić, Field Force Manager za BiH i tom prilikom izjavila: „Želim istaknuti da Galenika duboko poštuje požrtvovan rad i misiju udruženja „Srce za djecu“, te smatramo da je pružanje podrške ovakvim projektima od izuzetnog značaja kako za cjelokupno društvo, tako i za svakog pojedinca. I ove godine podržali smo ih jednom simboličnom donacijom, a također zadovoljstvo nam je drugu godinu zaredom biti dio Orea Art Marketa, jer naš slogan „Posvećeni ljudima, vjerni zdravlju“ kroz ovakve projekte dobija svoj puni značaj.“

Leave a reply