Novinari iz Bosne i Hercegovine posjetili pogone Galenike u Beogradu

Beograd, 26-28. mај 2022. – Galenika je nedavno organizovala dvodnevnu studijsku posjetu BiH novinara fabrici u Beogradu, gdje su novinari imali priliku da se bliže upoznaju sa radom i poslovanjem kompanije. Novinari su obišli fabriku za proizvodnju čvrstih farmaceutskih preparata, a imali su priliku i da razgovaraju sa generalnim direktorom Galenike Ricardom Vian Marquesom kao i sa izvršnom direktoricom za proizvodnju i kvalitet Natašom Mamulom, menadžerima marketinga Brankom Anđelkovićem i Jelenom Stojanovski i Milošem Nikolićem, direktorom sektora informacionih tehnologija u Galenici. Nakon dobrodošlice, grupa novinara iz BiH prošla je kroz proizvodne pogone fabrike čvrstih farmaceutskih preparata, te se upoznala sa načinom proizvodnje tableta i tom prilikom su se mogli uvjeriti u visoke standarde proizvodnih procesa koji su na snazi u Galenici. 

Galenika ima uveden sistem upravljanja kvalitetom – QMS u skladu sa zahtjevima standarda, a koji obuhvata proizvodnju, ispitivanje, skladištenje i distribuciju proizvoda. Gostima su predstavljeni svi certifikati i standardi koje kompanija posjeduje, a također upoznati su i sa aktivnostima i procesima koji se sprovode, sve do same distribucije proizvoda. Skrenuta je posebna pažnja na organizaciju kontrole kvaliteta, te samog procesa obezbjeđivanja i održavanja visokog nivoa kvaliteta proizvoda. 

Pored posjete pogonima proizvodnje, novinari su imali priliku i da saznaju o najnovijim trendovima u marketingu lijekova, a istovremeno je predstavljen i novi medicinski naučni časopis ,,Galenika Medical Journal” koji izdaje Akademija za kontinuiranu medicinsku edukaciju uz punu podršku Galenike kao generalnog sponzora. Prisutnim novinarima pobliže je predstavljena i objašnjena mobilna aplikacija Galix, koja ima za cilj podršku u jačanju zdravih navika korisnika.

Leave a reply