Galenika donirala sredstva Institutu za kardiovaskularne bolesti ,,Dedinje’’ za modernizaciju opreme

Beograd, 24. jun 2022. godine – Galenika je Institutu za kardiovaskularne bolesti ,,Dedinje’’ donirala sredstva za modernizaciju opreme koja je potrebna za efikasno lečenje pacijenata koji dolaze sa teritorije cele zemlje i regiona. Donirani iznos od 80.000 evra (osamdeset hiljada) evra u dinarskoj protivvrednosti, je upotrebljen za nabavku endoskopskog video stuba poslednje generacije, koji u 3D režimu omogućava operisanje pacijenata koji imaju smetnje sa srčanim zaliscima. Ključna prednost koju omogućava ovaj medicinski uređaj je da se pri operaciji kreira gotovo nevidljiv hirurški rez, smanjuje se hirurška trauma pacijenata, i omogućava znatno brži oporavak i nastavak normalnog života. Pored toga, novi aparat omogućava znatno povećanje broja i skraćenje vremena trajanja operacija.

,,Ispred Instituta za kardiovaskularne bolesti ,,Dedinje“, želim da se zahvalim kompaniji Galenika na donaciji za potrebe naše ustanove, koja obavlja najkomplikovanije operacije kardio i vaskularne hirurgijeza pacijente iz cele Srbije i regiona. Društveno odgovornim ponašanjem kompanija Galenika nam je omogućila nabavku preko potrebne opreme koja će doprineti još boljem i kvalitetnijem lečenju naših pacijenata. Želim da istaknem značaj ovakvog primera kompanije koja svojom donacijom učestvuje u unapređenju lečenja“ – izjavio je direktor instituta ,,Dedinje“ Prof. Dr Milovan Bojić.

,,U godini kada obeležavamo 77 godina uspešnog poslovanja, Galenika svoju trajnu posvećenost odgovornom poslovanju pokazuje i ovom donacijom. Posebna nam je čast da smo imali priliku da pomognemo ovako značajnu ustanovu kao što je Institut za kardiovaskularne bolesti ,,Dedinje’’. Verujemo da nabavka novog uređaja omogućava Institutu poboljšanje uslova za lečenje pacijenata. Velika povelja Instituta za izuzetan doprinos radu i razvoju Instituta, koju smo ovom prilikom dobili od Instituta, nas uverava da kao kompanija ostanemo istrajni na našem putu posvećenosti ljudima i vernosti zdravlju.’, izjavila je Jelena Parojčić, izvršna direktorka za ljudske resurse kompanije Galenika.

Na Institutu za kardiovaskularne bolesti ,,Dedinje’’ svake godine se izvrši između 600 – 800 operacija pacijenata koji imaju smetnje sa srčanim zaliscima, što predstavlja skoro trećinu ukupnog broja operacija na srcu koje se godišnje izvedu na Institutu. Institut za kardiovaskularne bolesti ,,Dedinje’’ postoji skoro 50 godina i godišnje se na Institutu izvrši oko 2500 hiljade kardiohirurških operacija, 1750 operacija iz domena vaskularne hirurgije, dve hiljade koronarnih dilatacija, i preko 700 najsloženijih elektrofizioloških procedura.

Leave a reply