Galenika donirala sredstva Plivačkom Klubu ,,SPID’’

Sarajevo 25.3.2024.
Kompanija Galenika donirala je Plivačkom klubu SPID sredstva u iznosu od 2.500 eura. Kako je društvena odgovornost visoko u prioritetima poslovanja Galenike, tako je kompanija prepoznala plemenitu viziju i misiju ovog plivačkog kluba, te odlučila podržati napore ove organizacije da kroz plivanje pomognu osobama i sportistima sa invaliditetom.

Naime, SPID je prvi i jedini plivački klub za osobe sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini, čiji je primarni cilj rehabilitacija, resocijalizacija, inkluzija, razvoj, podsticanje i promovisanje programa omasovljavanja sportista sa invaliditetom. Jedna od glavnih ideja kluba je da plivanje i sve aktivnosti vezane za osobe sa invaliditetom budu besplatne.

Galenika donirala sredstva Plivačkom Klubu ,,SPID’’

Naid Gubaljević, Country Manager za BIH u kompaniji Galenika izjavio je:

,,Ispred kompanije Galenika želim istaknuti da je ova donacija rezultat Galenikine posvećenosti ljudima i brizi o zdravlju. Smatram da je izuzetno bitno pružiti podršku djeci i odraslima sa invaliditetom ili poteškoćama u razvoju kako bi se razvijali i napredovali u sportu jer je to od velikog značaja za njihovo zdravlje i pravilno odrastanje. Članovi i treneri kluba SPID nam konstantno dokazuju da kroz inkluziju i rehabilitaciju osobe sa invaliditetom mogu postići mnogo, gdje rezultati sa takmičenja govore više od samih riječi. Svjesni smo da je podrška sistema i društvene zajednice neophodna kako bi naši vodeni heroji skupa sa svojim trenerima nastavili nizati uspjehe, zato sam izuzetno ponosan što ispred Galenike mogu uručiti ovu donaciju, te što imamo priliku biti mala karika u njihovim velikim uspjesima. Našim predstavnicima na Evropskom prvenstvu krajem aprila, te Paraolimpijskim igrama u septembru želim mnogo sreće.

Galenika donirala sredstva Plivačkom Klubu ,,SPID’’
plivacki klub spid 2

U kratkoj ali bogatoj istoriji Plivačkog kluba SPID, članovi plivači su bili učesnici na Svjetskim serijama u para plivanju, dva Evropska prvenstva i jedno Svjetsko prvenstvo. Naročito su istaknuti plivači Ismail Barlov, te Ismail Zulfić, a obojica imaju samo 14 godina.

„Zahvaljujemo se kompaniji Galenika koja je prepoznala značaj našeg Kluba i donirala sredstva. Kada neko zapazi naše rezultate i nagradi naš trud, tada znamo da idemo u dobrom pravcu i da njegujemo prave vrijednosti u našoj društvenoj zajednici. Naše takmičare u narednom periodu očekuju izuzetno važna takmičenja evropskog i svjetskog ranga, te je svaka podrška i pomoć uvijek dobrodošla. Istakao bih važnost podizanja svijesti o inkluziji osoba sa invaliditetom, te njihove rehabilitacije i resocijalizacije kroz sport“ – rekao je Amel Kapo, predsjednik i trener u Plivačkom klubu SPID.

Kompanija Galenika svoju trajnu posvećenost odgovornom poslovanju i široj društvenoj zajednici pokazuje kroz podršku organizacijama koje djeluju u smjeru ravnopravnijeg društva i šire inkluzije, kao i humanitarnim projektima, jer se u njima ogleda važnost kako za cjelokupno društvo, tako i za svakog pojedinca.

Galenika donirala sredstva Plivačkom Klubu ,,SPID’’
plivacki klub spid 3
Leave a reply