Galenika kupuje Lifemedic i proširuje portfolio proizvoda

Beograd, 18. oktobar 2023. – Farmaceutska kompanija Galenika, jedan od najvećih proizvođača farmaceutskih proizvoda u Srbiji i regionu, proširuje poslovanje akvizicijom Lifemedic d.o.o. iz Beograda. Ovom transakcijom Galenika postaje vlasnik 100% srpsko-slovenačke kompanije Lifemedic i preuzima ekskluzivnu distribuciju programa proizvoda renomirane italijanske farmaceutske kompanije Pharmalife Research, za tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore.

Transakcija će biti završena nakon procesa odobrenja antimonopolskih komisija na tržištima Srbije, Severne Makedonije i Crne Gore, što se očekuje krajem četvrtog kvartala 2023. godine, a nakon čega će početi proces integracije.

Kompanija Galenika je strateški posvećena stalnom proširenju svog asortimana proizvoda u korist potrošača. Prepoznatljivost brenda, kvalitet, pouzdanost i poverenje u Galenikine proizvode, kompaniju čini uspešnom decenijama. Ovom akvizicijom, Galenika dosledno nastavlja da širi svoj portfolio proizvoda.

Od kada je postala deo brazilske NC Grupe, Galenika je ostvarila značajan rast poslovanja i međunarodnu ekspanziju. Akvizicija kompanije Lifemedic i početak saradnje sa italijanskim proizvođačem Pharmalife Research predstavlja još jedan korak u internacionalizaciji Galenikinog poslovanja i potvrđuje našu potpunu posvećenost investicijama i inovacijama u skladu sa savremenim potrebama potrošača. Pharmalife Research u svom portfoliju ima preko 400 proizvoda i izvozi u 60 zemalja širom sveta. Srećni smo što smo pronašli globalnog partnera koji deli naše vrednosti posvećenosti kvalitetu proizvoda i zdravlju“, rekao je Rikardo Vian Markes, generalni direktor Galenike.

Lifemedic je srpsko-slovenačka kompanija sa dugogodišnjim iskustvom u distribuciji dijetetskih suplemenata i kozmetičkih proizvoda koje proizvodi ugledna biofarmaceutska kompanija – Pharmalife Research iz Italije, a čiji je Lifemedic ekskluzivni uvoznik i distributer za tržišta u regionu. Kompanija ima stabilan dvocifren rast i partnerstvo sa preko 5.000 apoteka i maloprodajnih lanaca u celom regionu. Pharmalife Research je pouzdan farmaceutski partner u oblasti pedijatrije, dijetetskih suplemenata, dermokozmetike i fitoterapije, kako u Italiji tako i na međunarodnim tržištima.

„Kvalitet, pouzdanost, inovativnost, naučni pristup i preduzetnički duh „Made in Italy“ doveli su do toga da se Pharmalife Research pozicionira kako na domaćem, tako i na međunarodnom tržištu. Kvalitet na prvom mestu, zajedničke vrednosti i međunarodna ambicija su nešto u čemu smo prepoznali kompaniju Galenika i zato smatramo da je Galenika pravi partner i dugoročna podrška saradnji u postizanju zajedničkih globalnih ciljeva“, rekla je vlasnica kompanije Pharmalife Research, dr Ana Krupi.

„Nakon 14 godina uspešnog poslovanja Lifemedic d.o.o. u Srbiji i regionu, kao i kontinuiranog rasta i razvoja Pharmalife brenda i proizvoda, smatram da će ova akvizicija sa Galenikom doneti još dodatnih vrednosti i ostvariti dalju ekspanziju Pharmalife proizvoda u regionu“, rekao je Zoran Stanimirović, generalni direktor Lifemedic d.o.o.

Više o Galenici

Galenika je najstarija farmaceutska kompanija u regionu. Osnovana je 1945. godine, a od 2017. godine posluje kao deo brazilske NC Grupe, u čijem sastavu je i EMS – najveća farmaceutska kompanija u Brazilu i jedna od najvećih farmaceutskih kompanija u celoj Latinskoj Americi.

Sa portfoliom od više od 250 proizvoda, Galenika proizvodi najsavremenije generičke lekove, dijetetske suplemente, kozmetičke proizvode i medicinska sredstva. Proizvodni kapaciteti kompanije obuhvataju fabriku lekova i fabriku čvrstih farmaceutskih preparata u Beogradu, a gotovo kompletan asortiman proizvoda rezultat je sopstvenog razvoja i saradnje sa sestrinskom kompanijom iz Brazila. Kompanija poseduje i primenjuje najviše GMP, ISO i HACCP standarde, i nosilac je 15 domaćih i međunarodnih GMP i ISO sertifikata za najviši nivo standarda rada i proizvodnje.

Galenika je svoje prisustvo na tržištu centralne i istočne Evrope zaokružila otvaranjem kompanija u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji. Izvozom i prisustvom svojih proizvoda, kompanija Galenika posluje u regionu, ali i na 16 međunarodnih tržišta na tri kontinenta. Kompanija je posvećena održivom poslovanju, zaštiti životne sredine i društveno odgovornim projektima od nacionalnog značaja na temu prevencije i zdravlja.

O kompaniji Lifemedic

Lifemedic d.o.o. je srpsko-slovenačka firma sa dugogodišnjim iskustvom u uvozu, distribuciji i marketingu prirodnih preparata – dijetetskih suplemenata, renomiranog farmaceutskog proizvođača Pharmalife Research Italy. Kompanija poseduje AAA sertifikat kreditnog rejtinga i njena misija je pozicioniranje visoko-kvalitetnog portfolija proizvoda u Srbiji i regionu. Lifemedic je ekskuzivni uvoznik i distributer preparata farmaceutskog proizvođača Pharmalife Research za tržišta Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.

Više o Pharmalife Research

Više od 20 godina, Pharmalife Research proučava, istražuje i uči o biljkama i proizvodima napravljenim od njih, razvijajući nove prirodne tretmane. Visok kvalitet proizvoda i proizvodnih procesa koji postiže kompanija potvrđuje sertifikatima. Tim stručnjaka Pharmalife Research čine farmaceuti, hemičari i doktori medicinskih nauka koji se kontinuirano bave istraživanjem i sarađuju sa vrhunskim institucijama u cilju otkrivanja novih fitoterapijskih rešenja. Misija Pharmalife Research-a je da svojim kupcima ponudi prirodan, bezbedan i efikasan proizvod za prevenciju i dobro zdravlje organizma bez neželjenih efekata karakterističnih za upotrebu lekova. Pharmalife Research ima GMP (Good Manufacturing Practices) sertifikat izdat u skladu sa FDA protokolom. Ovaj sertifikat garantuje kvalitet i sigurnost u svim fazama proizvodnje: od nabavke sirovina do gotovog proizvoda. Pharmalife Research takođe poseduje sertifikate ISO 9001, ISO 13485 i ISO 22000.

Leave a reply