Galenika nagrađena čak u tri kategorije na ,,IQVIA Annual Pharma Meeting 2022“ održanom u Beogradu

Beograd, 14. jun 2022. – Na nedavno održanoj konferenciji ,,IQVIA Annual Pharma Meeting 2022“ u organizaciji kompanije IQVIA – globalnog lidera za istraživanje farmaceutskog tržišta – Galenika je osvojila čak tri nagrade, i to u kategorijama Top RX company, Top OTC company, Best OTC launch. Nagrade su dodeljene na bazi analize prodaje u pojedinačnim kategorijama, odnosno tržišne vrednosti na nivou prodaje iz veledrogerija ka apotekama i bolnicama u 2021. godini. Od više od 350 kompanija koje posluju na tržištu Republike Srbije, samo prve tri su dobile nagrade u nekoj od kategorija. Ispred Galenike, nagrade su preuzeli Branko Anđelković, menadžer marketinga za segment lekova koji se izdaju na recept, Nenad Burazor, menadžer prodaje i Milena Ajdačić, vođa tima za analizu tržišta.

IQVIA je nagrade dodelila u 6 kategorija:

  • Top  RX company – pokazuje da  je kompanija u 2021. godini u segmentu lekova koji se izdaju na recept imala najveću prodaju.
  • Top OTC company – pokazuje da je kompanija u 2021. godini u segmentu lekova koji se izdaju bez recepta, dijetetskih suplemenata i medicinskih sredstava imala najveću prodaju.
  • Best OTC launch – pokazuje da je brend koji je lansiran u 2021. godini u segmentu lekova koji se izdaju bez recepta, dijetetskih suplemenata i medicinskih sredstava imao najveću prodaju među svim novo lansiranim OTC proizvodima.
  • Top RX brand  – pokazuje da je brend u 2021. godini u segmentu lekova koji se izdaju na recept imao najveću prodaju.
  • Top OTC brand – pokazuje da je brend u 2021. godini u segmentu lekova koji se izdaju bez recepta, dijetetskih suplemenata i medicinskih sredstava imao najveću prodaju
  • Best RX launch – pokazuje da je brend koji je lansiran u 2021. godini u segmentu lekova koji se izdaju na recept imao najveću prodaju među svim novo lansiranim Rx proizvodima.

O IQVIA

IQVIA je globalni lider u korišćenju podataka, tehnologije, napredne analitike i ljudske ekspertize kako bi pomogli klijentima da unaprede zdravstvenu zaštitu – i zdravlje ljudi. Zajedno sa kompanijama sa kojima sarađuje, IQVIA omogućava moderniji, efikasniji sistem zdravstvene zaštite i stvara revolucionarna rešenja koja transformišu poslovanje i rezultate pacijenata.

Više od 20 godina i sa timom od više od 170 posvećenih profesionalaca, IQVIA pruža napredna klinička istraživanja, usluge obrade podataka, konsalting i primarno istraživanje tržišta zajedno sa inovativnom tehnologijom za podršku ključnim poslovnim odlukama u Adriatic regionu.

Leave a reply