Galenika podržala projekat Muzeja savremene umetnosti u Beogradu ‘Ljubav je Ljubav: Radost venčanja za sve Žan Pol Gotje’

Beograd, 30.11.2020 – Kao kompanija posvećena društvenoj odgovornosti i koja je okrenuta inovativnosti, Galenika je podržala Muzej savremenih umetnosti u Beogradu u realizaciji evropske premijere svetske izložbe ,,Ljubav je Ljubav: Radost venčanja za sve Žan Pol Gotje’’. Na ovaj način, Galenika je u ovim izazovnim vremenima, pomogla odgovornu i bezbednu konzumaciju kulturnog sadržaja za građane, čime je omogućeno da se kulturna scena u Srbiji za korak približi svetskim trendovima.

Muzej savremene umetnosti u Beogradu, po ugledu na brojne svetske muzeje, je prošle subote, otvaranjem izložbe Žan Pol Gotjea ’’Ljubav je Ljubav: Radost venčanja za sve’’ otvorio svoja vrata visokoj modi koju predstavlja kao savremenu umetnost. U pitanju je evropska premijera izložbe, gde je izloženo 38 venčanica visoke mode, koje su kreirane u periodu od 1990. do 2000. godine, koja je nastale kao finale svetske izložbe ,,Modni svet Žan Pol Gotjea: od trotoara do modne piste’’. Poseban ekskluzivitet beogradske izložbe je premijera čak osam Gotjeovih venčanica koje ranije nisu bile deo postavke.

Samo onlajn-otvaranje može se pogledati klikom na LINK, gde je, između ostalog, domaćin izložbe posebnu zahvalnost izrazio našoj kompaniji.

Galenika, kao svojevrsni ’’love brand’’ u Srbiji, kako je izjavio Milorad Ilić, izvršni direktor za investicione projekte i međunarodni razvoj poslovanja Galenike, se sa velikim zadovoljstvom uključila u podršku projekta: ,,Ovo je jedinstven, internacionalni kulturni događaj i evropska premijera značajnog projekta. To je zaista velika i važna vest u svako doba, a posebno u vreme pandemije, kada su nam svima potrebne i trajne vrednosti, i pozitivni sadržaji i nada. Galenika već punih 75 godina predstavlja sinonim za kvalitet i poverenje. Između ostalog, to je i posledica posvećenosti tržištu. Pored tradicije koju neguje, Galenika je posvećena budućnosti i inovacijama, a ova izložba je odličan primer inovativnog pristupa tradicionalnim vrednostima kakva je ljubav. Posebno želim da istaknem važnost odgovorne i bezbedne konzumacije kulturnih sadržaja koje je Muzej savremene umetnosti u Beogradu obezbedio, sa velikom pažnjom i posvećenošću.“ – izjavio je Ilić.

Živimo u vremenu kada ljubav, odgovornost i podrška imaju izrazito veliki značaj. Galenika je kompanija posvećena društvenoj odgovornosti koja se manifestuje i kroz pružanje podrške projektima od nacionalnog značaja, posebno u trenucima kada je podrška najpotrebnija. A odgovorna i bezbedna konzumacija kulture, posebno u vremenu u kome trenutno živimo, jeste značajan primer posvećenosti tržištu.

Leave a reply