Galenikin konkurs za novinare ,,Posvećeni zdravlju”

Beograd, 7. april 2022.Povodom Svetskog dana zdravlja koji se obeležava 7. aprila 2022. godine, kompanija Galenika a.d. Beograd (Galenika) pokreće konkurs i dodeljuje nagrade za medijske tekstove o važnoj temi – prevenciji i očuvanju zdravlja. 

Ideja je da zajedno doprinesemo podizanju svesti o podsticanju preventivnih koraka i redovnoj posvećenosti zdravlju što je važan preduslov za kvalitetan život. Zato pozivamo novinare sa teritorije Srbije, da se aktivno uključe u Galenikin novinarski konkurs „Posvećeni zdravlju“.   

Za učešće u konkursu potrebno je da novinari koji žele da učestvuju, svoju objavu u formi teksta ili intervjua (koja je objavljena u periodu od 7. do 25. aprila 2022. godine), koja govori o važnosti zdravlja i prevencije, dužine 1500 karaktera (uključujući razmake) ili više, pošalju na mejl [email protected], do 25. aprila 2022. godine.

Stručni žiri će u objavljenim tekstovima posebno ceniti originalnost i motivišući karakter koji u fokus stavljaju: redovne lekarske preglede, ravnotežu mentalnog i fizičkog zdravlja, važnost fizičke aktivosti i brigu o zdravoj ishrani, svesno negovanje zdravih navika kod odraslih i kod dece, itd.

Članovi žirija su:

  • Dr Branko Anđelković, menadžer marketinga za proizvode sa režimom izdavanja na lekarski recept, Galenika – sa višegodišnjim iskustvom u radu u farmaceutskoj industriji u domenu marketinga leka.
  • Mr ph. Jelena Stojanovski, menadžer marketinga za proizvoda sa režimom izdavanja bez lekarskog recepta, Galenika – diplomirani farmaceut sa višegodišnjim iskustvom u marketingu proizvoda sa režimom izdavanja bez lekarskog recepta.
  • Branislav Čale, savetnik za komunikacije i odnose sa javnošću pri Galenici, ispred zvanične Galenikine PR agencije ,,Chapter4’’ – sa višegodišnjim iskustvom u odnosima sa medijima i rada sa farmaceutskom industrijom

Tri najbolja teksta po oceni žirija, biće nagrađena sistematskim pregledima za po 2 osobe u privatnoj zdravstvenoj ustanovi, a prvonagrađeni će dodatno dobiti i spa vikend za dvoje. Svi objavljeni tekstovi koji su prijavljeni na konkurs na zadatu temu biće nagrađeni Galenikinim paketima proizvoda i zahvalnicama za doprinos podizanju svesti o promociji teme očuvanja zdravlja i važnosti prevencije.

Novinari koji odluče da učestvuju na konkursu to treba da učine do 25. aprila 2022. godine i to slanjem svog objavljenog teksta mejlom (koji je objavljen u periodu od 7. do 25. aprila 2022. godine), uključujući link ili sliku objave u štampanom mediju, sa podacima o sebi u svojstvu autora (ime prezime, poslovna adresa, email, kontakt telefon), podacima o mediju koji je objavio tekst autora (ime medija u kome je tekst objavljen), kao i datumu objave. Pobednici će biti proglašeni nakon prvomajskih praznika.

Slanjem mejla kojim se prijavljujete za učešće na konkurs potvrđujete da dajete pristanak za obradu Vaših podataka o ličnosti navedenih u prethodnom stavu, u smislu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti („Sl. glasnik RS“, br. 87/2018) (u daljem tekstu: Zakon). Svi podaci o ličnosti učesnika koji se prikupe u toku konkursa isključivo se koriste u svrhu sprovođenja i realizacije konkursa. Svi lični podaci zaštićeni su u skladu sa opštim aktima Galenike u oblasti zaštite podataka o ličnosti i u skladu sa Zakonom. 

Učesnik je slobodan u svakom trenutku da zatraži od Galenike da prestane sa obradom njegovih podataka o ličnosti slanjem mejla na [email protected] i prihvata da takvo uskraćivanje može rezultirati nemogućnošću učestvovanja u konkursu.

Verujemo da ćemo zajedničkim naporima doprineti podizanju svesti o važnosti brige o zdravlju i preduzimanju preventivnih koraka za izgradnju zdravih navika koje su važan preduslov za kvalitetan život.

Leave a reply