GALENIKIN KONKURS ZA NOVINARE ,,PREVENCIJA: ODRŽIVA VIZIJA ZDRAVLJA”

Beograd, 8. april 2024.Povodom Svetskog dana zdravlja koji se obeležava 7. aprila 2024. godine, kompanija Galenika a.d. Beograd (Galenika) pokreće konkurs i dodeljuje nagrade za medijske tekstove o važnoj temi – ,,Prevencija: Održiva vizija zdravlja’’.

Imajući u vidu moć i misiju medija, ideja je da zajedno doprinesemo podizanju svesti o važnosti prevencije i njenom merljivom uticaju na očuvanje zdravlja. Zato pozivamo novinare sa teritorije Srbije da se aktivno uključe u Galenikin novinarski konkurs „Prevencija: Održiva vizija zdravlja“.

GALENIKIN KONKURS ZA NOVINARE ,,PREVENCIJA: ODRŽIVA VIZIJA ZDRAVLJA”
GALENIKA KONKURS 05

Unapređenje globalne agende prevencije su prihvatile zemlje širom sveta. Kao kompanija koja je već 79 godina posvećena ljudima i verna zdravlju, Galenika kontinuirano ulaže u temu prevencije i akcentuje činjenicu da se ona mora naći visoko na listi prioriteta svakog pojedinca, kao i zajednice. Prevencija može značajno da umanji faktore rizika koji dovode do hroničnih bolesti i stanja, ili da uspori njihovo napredovanje. Ona poboljšava opšte zdravlje, smanjuje izdatke za zdravstvenu zaštitu i pomaže ljudima da efikasno upravljaju postojećim bolestima, kako bi održali zdravstveno stanje i kvalitet života.

Za učešće u konkursu potrebno je da novinari koji žele da učestvuju, svoj tekst na ovogodišnju temu, a koji je objavljen u periodu od 8. aprila do 15. maja 2024. godine, pošalju na mejl [email protected], do 15. maja 2024. godine. Medijska objava može biti u formi teksta ili intervjua, dužine 1500 karaktera (uključujući razmake) ili više.

Stručni žiri će u objavljenim tekstovima posebno ceniti originalnost i motivišući karakter koji u fokus stavljaju i govore o različitim oblastima prevencije, usvajanju zdravijih navika, o naučno-medicinskim dostignućima, redovnim lekarskim pregledima, praksama u savremenom lečenju, o napretku medicine, savetima medicinskih stručnjaka, ili da na drugi način prenosi poruku stare poslovice „Bolje sprečiti nego lečiti”.

Članovi žirija su:

  • Mr Dr Nenad Burazor, direktor marketinga i prodaje, Galenika – sa višegodišnjim iskustvom u prodaji i marketingu proizvoda sa režimom izdavanja na lekarski recept.
  • Mr ph. Jelena Stojanovski, portfolio menadžer, Galenika – sa višegodišnjim iskustvom u razvoju i upravljanju portfolijem proizvoda, kao i marketingu i prodaji lekova i dijetetskih suplemenata
  • Branislav Čale, savetnik za komunikacije i odnose sa javnošću pri Galenici, ispred zvanične Galenikine PR agencije ,,Chapter4’’ – sa višegodišnjim iskustvom u odnosima sa medijima i rada sa farmaceutskom industrijom.

Tri najbolja teksta po oceni žirija, biće nagrađena sistematskim pregledima za po 2 osobe u privatnoj zdravstvenoj ustanovi, a prvonagrađeni će dobiti i spa vikend za dvoje. Dodatno, svi objavljeni tekstovi koji su prijavljeni na konkurs na zadatu temu biće nagrađeni Galenikinim paketima proizvoda i zahvalnicama za doprinos podizanju svesti i promociji važnosti prevencije za održivo zdravlje.

Novinari koji odluče da učestvuju na konkursu to treba da učine do 15. maja 2024. godine i to slanjem svog objavljenog teksta mejlom (koji je objavljen u periodu od 8. aprila do 15. maja 2024. godine), uključujući link ili sliku objave u štampanom mediju, sa podacima o sebi u svojstvu autora (ime prezime, poslovna adresa, email, kontakt telefon), podacima o mediju koji je objavio tekst autora (ime medija u kome je tekst objavljen), kao i datumu objave. Pobednici će biti proglašeni do kraja maja 2024. godine.

Slanjem mejla kojim se prijavljujete za učešće na konkurs potvrđujete da dajete pristanak za obradu Vaših podataka o ličnosti navedenih u prethodnom stavu, u smislu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti („Sl. glasnik RS“, br. 87/2018) (u daljem tekstu: Zakon). Svi podaci o ličnosti učesnika koji se prikupe u toku konkursa isključivo se koriste u svrhu sprovođenja i realizacije konkursa. Svi lični podaci zaštićeni su u skladu sa opštim aktima Galenike u oblasti zaštite podataka o ličnosti i u skladu sa Zakonom.

Učesnik je slobodan u svakom trenutku da zatraži od Galenike da prestane sa obradom njegovih podataka o ličnosti slanjem mejla na [email protected] i prihvata da takvo uskraćivanje može rezultirati nemogućnošću učestvovanja u konkursu.

Verujemo da ćemo zajedničkim naporima doprineti edukaciji i podizanju svesti o važnosti prevencije i posvećenosti zdravlju.

Leave a reply