Odabrani najbolji tekstovi Galenikinog medijskog konkursa „Posvećeni zdravlju“

Beograd, 29. april 2022. – Na Svetski dan zdravlja, 7. aprila ove godine, Galenika je pokrenula novinarski konkurs, da zajedno sa medijima podseti na važnost prevencije i očuvanja zdravlja. Inicijativa Galenike koja je motivisana kompanijskim sloganom ,,Posvećeni ljudima, verni zdravlju’’, naišla je na pozitivne reakcije i uključivanje velikog broja medija. Pristigli su objavljeni tekstovi redakcija širom Srbije, nacionalnih i lokalnih, štampanih i onlajn, koji su na naše veliko zadovoljstvo aktivno podržali Galenikinu inicijativu kroz pisanu reč i snažnu poruku.

Prevencija je u pristiglim medijskim tekstovima obrađena kroz raznovrsne formate i intervjue koji nas, čitaoce, podsećaju da bi bilo uputno da vežbamo više, da se približimo prirodi i dišemo punim plućima, da vodimo računa o kalendaru preventivnih pregleda, ali obrađuju i teme reproduktivnog zdravlja, hipertenzije, kovida i postkovida, fizičkog i mentalnog zdravlja. Takođe, veoma kompleksno je sagledana i analizirana imunizacija protiv virusa HPV, lekovitost razgovora sa psihoterapeutima kao i redovni sistematski pregledi koji daju nezamenljiv osećaj kontrole nad sopstvenim životom. Novinari su javno izneli stavove, ukazali na manjkavosti i dali kvalitetne ugledne primere koji ohrabruju na aktivnosti na koje možemo da utičemo, u načinu života i ishrani.

Svi pristigli tekstovi su visokog kvaliteta, originalni i ispunjavaju osnovni cilj ovog medijskog konkursa. 

Delimo linkove ka najboljim tekstovima, po odluci stručnog žirija, i zahvaljujemo se svima na učešću. 

Za najbolji rad odabran je tekst koji je napisala Ana Mitić , objavljen na portalu i u magazinu Nedeljnik: I šta ćemo sad sa zdravljem | Nedeljnik.

Druga dva najbolja teksta su napisale: Olivera Stefanović – Stanković, Profit PROFIT MAGAZIN, broj 152 (fliphtml5.com) i Marija Dukić, Biznis i finansije Mentalno zdravlje mladih: Poziv u pomoć – Biznis i Finansije (bif.rs).

Pokrenuli smo važnu temu i zajednički podstakli na preventivne korake i redovnu posvećenost zdravlju. Zdravlje je preduslov za kvalitetan život i dobro raspoloženje a na nama je da, svako za sebe, ali i svi zajedno, doprinesemo tome.

Leave a reply