Odabrani najbolji tekstovi Galenikinog medijskog konkursa „Zdravlje 21. veka“

Beograd, 20. jun 2023. – Na Svetski dan zdravlja, 7. aprila ove godine, kompanija Galenika je drugu godinu zaredom pokrenula medijski konkurs. Ovogodišnja tema konkursa je glasila “Zdravlje 21. veka’’, čime je Galenika želela da naglasi važnost zdravog stila življenja čoveka modernog doba. Pristiglo je čak trostruko više tekstova nego prethodne godine, od medija širom Srbije, koji su na naše veliko zadovoljstvo aktivno podržali Galenikinu inicijativu kroz pisanu reč i snažnu poruku. Stručni žiri nije imao lak zadatak, i zbog toga, odlučili smo da umesto tri, dodelimo čak pet nagrada.

,,Ovogodišnjom temom konkursa, želeli smo da naglasimo specifičnosti građenja i očuvanja zdravih navika, jačanja prevencije i očuvanja zdravlja u današnje vreme kada je zdravlje zapravo na udaru najrazličitijih faktora. Zahvalni smo kolegama iz medija, koji su kvalitetom ovogodišnjih tekstova doprineli da konkurs bude uspešan i što smo zajedno istrajali u nameri da temu zdravlja stavimo u prvi plan.’’, izjavio je Nenad Burazor, član stručnog žirija i menadžer prodaje u Galenici.

Svi pristigli tekstovi su visokog kvaliteta, originalni i ispunjavaju osnovni cilj ovog medijskog konkursa. 

Delimo linkove ka najboljim tekstovima, po odluci stručnog žirija, i zahvaljujemo se svima na učešću. 

Za najbolji rad odabran je tekst koji je napisala Marija Dukić, objavljen na portalu magazina ,,Biznis i finansije’’, pod nazivom Koliko su influenseri stručni za oblast kojom se bave?

Druga dva najbolja teksta napisale su Danijela Nišavić, čiji tekst je objavljen na portalu ,,Plodna zemlja’’ naslova “ZDRAVLJE 21. VEKA INTERVJU Doc. Univ. dr Ljiljana Čvorović, Klinika za ORL i MFH Univerzitetskog kliničkog centra Srbije „Tiho, tiše… Posledice zagađenja bukom“ i Zorica Marković, za tekst “Ne, ne morate da trpite glavobolju, ko vam je to rekao?” objavljen na portalu magazina ,,Nedeljnik’’.

Treća dva najbolja teksta napisale su Danijela Davidov Kesar, čiji tekst “Treperenje srca kao simptom poremećaja srčanog ritma”, objavljen na portalu dnevnog lista ,,Politika’’ i Žaklina Milenković, za tekst “Kako pobediti prolećnu nesanicu” koji je objavljen na portalu ,,Lepa i srećna’’.

Pokrenuli smo važnu temu i zajednički podstakli na preventivne korake i redovnu posvećenost zdravlju. Zdravlje je preduslov za kvalitetan život i dobro raspoloženje a na nama je da, svako za sebe, ali i svi zajedno, doprinesemo tome.

Leave a reply