Počinjem od ponedeljka: Od ponedeljka ću krenuti na trčanje

Da li vam pomisao na jutarnje ili večernje trčanje zvuči naporno, teško i neprimamljivo? Ako je to slučaj, sigurni smo da niste jedini, ali znajte da postoji nekoliko činjenica koje će vam možda promeniti ovaj stav!

Znamo da redovna fizička aktivnost ima mnoge benefite, od zdravlja kao najbitnijeg do dobrog fizičkog izgleda. Ono što možda ne znate jeste da čak i mala fizička aktivnost poput 15 minuta laganog trčanja, ako se redovno primenjuje, može doneti sve ove benefite! Ako malo dublje analiziramo prednosti koje ovakva rutina donosi, to nam može poslužiti kao veći izvor motivacije.

Jednostavna aktivnost poput trčanja, osim što pomaže fizički našem telu, utiče i na naše mentalno zdravlje i raspoloženje! Nakon trčanja uz omiljenu muziku, vaš mozak biće preplavljen hormonima sreće i imaćete još više energije nego pre te aktivnosti. Ako mislite da ste previše umorni da biste se posvetili fizičkoj aktivnosti, grešite – ona će vam zapravo podići nivo snage sa kojom raspolažete tokom dana i bićete još orniji da se posvetite ostalim dnvenim aktivnostima.

Zato, dobro zavežite pertle, stavite slušalice u uši i krenite u trk ka boljem zdravlju!

Leave a reply