Počinjem od ponedeljka: Od ponedeljka ću piti ceđene sokove umesto gaziranih

Taj neodoljiv šum mehurića pri otvaranju flašice omiljenog gaziranog pića, slatki i osvežavajući ukus u ustima…Ako razmišljate kako ništa ne može da zameni ovo, daćemo vam par razloga koji vam mogu promeniti mišljenje!

Isto kao što su nečiji “porok” slatkiši (može link ka “od ponedeljka ću smanjiti unos slatkiša”), tako su nekome nezaobilazna gazirana i zaslađena pića. Nadamo se da bar nemate oba! 

Ono što je veliki problem kod gaziranih pića, jeste što ni nemamo tačnu predstavu o tome koliko šećera zapravo unosimo dok ih konzumiramo. S obzirom na to da je u pitanju tečnost, lako možemo uneti previše šećera a da ni ne primetimo. Takođe, ako prečesto pijemo ovakva pića, vrlo lako možemo zaboraviti na unos vode, koja je ključna za zdrav organizam.

Idealnu kombinaciju slatkog, osvežavajućeg, a pre svega zdravog pića možete pronaći u sveže ceđenim sokovima! Dovoljno je da iscedite bar malo limuna, ili narandže (a možda i oba), u čašu vode i već imate ukusno piće pred sobom sa puno vitamina, a usputno ste rešili i problem konzumiranja vode.

Obavite jedan voćni šoping i bacite se u sopstvenu “proizvodnju” ukusnih i zdravih sokova kod kuće! Budite kreativni i smislite idealnu kombinaciju voća za najukusniji sok.

Leave a reply